Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page
Kontaktuppgifter

Filipstads kommun
Box 303, 682 27 Filipstad
Besöksadress: Hantverksgatan 22

Tel: 0590-611 00
Fax: 0590-615 99
E-post: kommun@filipstad.se

Öppettider reception och växel
Mån-fre 08.00-16.00

Gatukonstfestivalen Artscape kommer till Filipstad

Fotograf: Fredrik Åkerberg och Stephen Thompson

Vill du vara med och skapa gatukonst i Filipstad? Artscape leder workshops i sommar och pryder Filipstad med ny offentlig konst.

I sommar skapas ett fantastiskt konstverk som kommer vara väl synligt för alla som passerar Filipstad. Men även du kan vara med och skapa fler gatukonstverk.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND är en gatukonstfestival och Skandinaviens största projekt
inom urbankonst någonsin - sett till både antalet deltagare, antalet åskådare och
geografiskt.

Tio Värmlandskommuner kommer att delta i ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND och Filipstads kommun är en av dem. Vid projektets slut kommer Filipstad att prydas med en eller flera nya konstverk på offentlig plats - gaveln på Hansahuset mot riksväg 63 och gamla ICA-parkeringen.

I sommar kan du vara med och skapa urbankonst i Filipstad. Artscape håller i workshops där allmänheten får vara med och skapa offentliga konstverk. Erfarenhet och ålder spelar ingen roll, alla får vara med!

Läs mer om ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND:
www.artscape.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.facebook.com/artscape.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför kulturprojekt inom gatukonst/urbankonst. 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. Förra året blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens hittills största gatukonstfestival - ett unikt projekt som involverade samtliga av stadens tio stadsdelar.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND genomförs med ekonomiskt stöd från kommunerna, Region Värmland och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

2017-04-11