Filipstads logotyp
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Barn och utbildning

Kulturskola

Kulturskola

Kulturskolans verksamhet har frivillig undervisning i "Musik" och "Bild". Alla barn och ungdomar från och med årskurs 1 till och med gymnasiet är välkomna. Hoppas du vill vara med!

Alla barn och ungdomar är välkomna att ta del av Kulturskolans utbud. Kulturskolan erbjuder elever från och med årskurs 1 att anmäla sig till frivillig undervisning i Musik eller Bild.

Kulturskolan har fem musiklärare och en bildlärare. Elevantalet är ca 200 st. inklusive ensembler och orkester.
 
Kulturskolan har ett begränsat antal instrument som lånas ut kostnadsfritt under det första året. Det gäller ej gitarr, tangentinstrument eller slagverk.

Kulturavgifter & lektioner

Terminsavgiften är 350:-/ämne och elev.
Familjeavgiften är 600:-/termin (gäller endast om man har ett ämne/elev, för ytterligare ämnen betalar man full avgift).
 
Du är garanterad 13 lektioner under höstterminen och 15 lektioner under vårterminen.

All undervisning sker efter ordinarie skoltid.

Undervisningen i bild är i Spångbergsgymnasiets lokaler i Filipstad.

Ansök till Kulturskolan

Hoppas du vill vara med i Kulturskolan. Du fyller då i anmälningsblanketten som du hittar bland våra e-tjänster och skickar in den senast 15 maj.

Anmälningar som kommer in senare hamnar på en kölista vilket gör att du kanske inte får önskad undervisning under nästa läsår.
 
Ansökan skickas till: Kulturskolan, Box 303, 682 27 Filipstad

Kulturskolan

Telefonnummer
0590‑614 06
Besöksadress
Fogdevägen 2

Senast uppdaterad: 2017-06-27