Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page
Kontaktuppgifter

Filipstads kommun
Box 303, 682 27 Filipstad
Besöksadress: Hantverksgatan 22

Tel: 0590-611 00
Fax: 0590-615 88
E-post: mos@filipstad.se

Öppettider reception och växel
Mån-fre 08.00-16.00

Bygga, förvalta och riva

Ett arbetsplatsbesök


När du lämnar in en lovansökan eller gör en anmälan handläggs den av byggnadsinspektörerna på Filipstads kommuns Miljö- och stadsarkitektkontor. Kontoret arbetar på uppdrag av tillsynsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden, vilket innebär att ärenden och tillsyn handläggs åt kommunen, företag och privatpersoner.

Du finner mer information under de sidor som finns i vänsterspalten här på sidan.

 

 

Skicka in ansökan till Miljö- och stadsarkitektkontoret, Box 303 ,682 27 Filipstad, mejla våra inspektörer eller lämna in handlingarna personligen på Kommunhuset.


Sidan uppdaterades 2017-03-08 av Niklas Svensson

Relaterad information

Aktuellt just nu:

Nästa byggnadsnämnd: 12 april
-Sista inlämningsdag för ärenden är 3 april om ärendet ska hinna handläggas. Normalt sett krävs längre handläggningstid.

Installation av eldstäder innebär att ni måste göra en anmälan om detta. En ritning ska göras där vi kan se vart eldstaden ska placeras. Ett ritningsexempel för detta finner ni härPDF.

Information om strandskydd
Strandskyddsdelegationen har gjort en utbildning som riktar sig till allmänheten. Är du nyfiken på vad man får och inte får göra nära sjöar och vattendrag kan du se utbildningsmaterialet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bygglovstaxan
-Vad kostar ett bygglov?länk till annan webbplats

-Boverkets information:
"Får jag bygga?"PDF

 

Ni kan läsa i PoITlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Post- och Inrikes Tidningar om nya bygglov som beslutats i Filipstads kommun.