Filipstads logotyp
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Bygga, bo och miljö

Att driva livsmedelsföretag

Att driva livsmedelsföretag

Det är mycket att tänka på när man just bestämt sig för att driva ett livsmedelsföretag, både gällande lokaler och tillstånd.

Lokalen skall vara korrekt utrustad för verksaheten man tänker bedriva, man måste ha samtliga papper och registreringar i ordning, för att inte tala om eventuella tillstånd som kan krävas om man exempelvis skall servera alkohol till maten.

Branschriktlinjer

"Inget nytt under solen" heter det, och så även i livsmedelsbranschen. I de allra flesta fall finns det redan så kallade branschriktlinjer framtagna, så att uppstarten och driften av företaget går enkelt, och du som livsmedelsföretagare kan fokusera på det väsentliga: att leverera bra livsmedel.

Nedan finner du länk till Livsmedelsverkets hemsida med branschriktlinjer samlade.

Utbildning

Det är också viktigt att du som livsmedelsföretagare har rätt utbildning för ditt jobb och förstår sambanden mellan god livsmedelshygien och nöjda kunder. Utbildning inom livsmedelshygien är en rekommenderad miniminivå i kunskap när man bedriver livsmedelsverksamhet.

Länkar

Miljö- och stadsarkitektkontoret

Telefonnummer
0590‑611 00 (växel)
Besöksadress
Hantverksgatan 22
Postadress
Box 303
682 27 Filipstad 

Senast uppdaterad: 2017-07-06