Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page

Kontaktuppgifter

Filipstads kommun
Box 303, 682 27 Filipstad
Besöksadress: Hantverksgatan 22

Tel: 0590-611 00
Fax: 0590-615 99
E-post: jan.froding@filipstad.se

Kultur i Filipstad

Filipstads kommun är en plats som inspirerar konstutövare. Här finns många kulturarbetare och en rad intressanta och spännande muséer som är väl värda ett besök.

Varje år arrangeras en "konstrunda" där många konstnärer och hantverkare tar emot i sina ateljeer eller ställer ut på gallerier och gårdar runt om i bygden. Till konstrundan>

Många spännande och fina muséer finns för dig att besöka. Upptäck Lesjöfors uppskattade museum som tar dig med på en resa bakåt i tiden, och se hur hemmet, arbetet och fritiden såg ut i en bruksort som sprudlade. På Ferlinmuseet får du lära känna en av våra stora poeter Nils Ferlin och i Långban lär du dig om det historiska gruvsamhället och all världens mineraler.

Varje år arrangeras en Sverige-Amerikadag i ära till den världskände uppfinnaren från Långban, John Ericsson. Sjöslaget är en rekonstruktion av det stora sjöslaget som skedde i Amerika på 1800-talet där Ericssons uppfinning, pansarbåten Monitor, hade huvudrollen.

I Filipstads kommun händer det mycket under året inom kultur och turism. På visitfilipstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du alla aktiviteter och evenemang som är på gång inom kommunens gränser och vi tipsar även om alla våra sevärdheter som är väl värda ett besök.