Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page

Nyheter

Kalendarium

Möten utbildningar och träffar från kommunen eller våra samarbetsorganisationer.

ALMI

Karlstad

Kommunen

Filipstad

Kommunen

Filipstad

Kommunen

Asphyttan

Kommunen

TBA

ALMI

Karlstad 

 

Företagsbesök

2016 genomfördes 60 företagsbesök av tjänstemän och politiker inom Filipstads kommun. Syftet med besöken är att tjänstemän och politiker skall få mer kunskap om det rika näringsliv som finns inom kommunen. Ni som företagare får också möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter. 

Vill du ha ett besök 2017? Kontakta oss gärna på naringsliv@filipstad.se 

Starta och driva eget, roadshow!

Nyföretagarcentrum Roadshow

Under vecka 17 arrangeras turné och event för dig som vill starta och driva företag. Onsdag den 26 april finns Nyföretagarcentrum på plats i Karlstad med sitt Café Starta och Driva eget. Passa på att anmäl er och bli inspirerade för att komma igång redan nu med din verksmahet.
Anmälan görs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du vet väll om att Sven-Åke Kvaldén finns på plats i Filipstad varje tisdag för fri rådgivning. Boka in en tid med Sven-Åke redan idag! filipstad@nyforetagarcentrum.se

Utbildning i elektronisk anbudsgivning

Filipstads kommun bjuder in till en utbildning om eletronisk anbudsgivning den 11 maj. Elektronisk anbudsgivning är ett krav inom LOU från den 1 januari 2017. Inbjudan finner ni härPDF. Anmälan ska göras senast tisdag den 9 maj till maria.thiery.wase@filipstad.se

Guide för att starta e-handel

Urban Lindstedt

Urban Lindstedt

Om du planerar att starta en mindre nätbutik är detta guiden för dig. Vi går igenom grunderna till en e-handelsstrategi/affärsplan, hur du väljer e-handelsplattform, betallösningar och logistik. Det finns två guider att ladda ner: Korta Starta e-handels guidenPDF samt Starta e-handels guidenPDF. Följ även Uppkoppltas pod e-handelstrenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med bla Urban Lindstedt.

Showroom Filipstad är nu invigt!

Invigning Showroom Filipstad

Från pressen:

Lördagen den 25 mars var det officiell invigning av Filipstads nya showroom. Det kom en hel del besökare för att se vad det nya affärskonceptet har att erbjuda.

Läs hela artikeln från Filipstads Tidning härPDF.

Näringslivsanalys Filipstads kommun

Startade företag 2010-2015 Filipstad
Bisnode

Filipstads näringslivskontor har beställt en analys från Bisnode om näringslivet i kommunen. I denna rapport finner ni jämförelsetal mellan kommunen, Karlstad Business Region, länet samt riket i övrigt under perioden 2010-2015. I rapporten framkommer bland annat att arbetslösheten avtar, att de nya företag som startas växer och är lönsamma men att vi behöver få fler nya företag. Rapporten kan läsas i sin helhet härPDF.   

Relaterad information

Läs senaste Nyhetsbrevet från Näringslivskontoret nedan. 
Får du det inte? Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyhetsbrev Filipstadsnäringslivskontor Nyhetsbrev