Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page

Centrum och handel

BID Filipstad

Filipstad har ett levande centrum

I Filipstads kommun finns ett brett utbud av unika butiker. Det finns mer än 80 företag i kommunen som fokuserar på handel. I centrum finns även Sveriges första Showroom i sitt slag med inte mindre än 10 näringsidkare, här finns företagare som normalt inte har sin verksamhet i de centrala delarna av staden. Näringslivskontoret finns till som stöd för dig som vill starta eller utveckla din verksamhet. Vi har fler projekt som syftar till hållbar utveckling och vi har ett stort fokus kring digitalisering av er verksamhet.

För mer information: Helena Bornstedt
072-599 0340 helena.bornstedt@filipstad.se

Riktlinjer uteserveringar Filipstads kommun

Ansökan för markupplåtelse görs för en säsong åt gången och kopplas till verksamhets-utövaren. Arbetsgruppen som tagit fram riktlinjerna har haft samråd med Centrumföreningen Attraktiva Filipstad och Tillgänglighetsgruppen. Säsongen varar under tiden 15 mars-31 oktober.

För mer information gå till Tillstånd uteservering.

Handelsutveckling via e-handel och showrooms

e-handel

Näringslivskontoret har beviljats projektmedel i Regionalfonden till projektet Hållbar handelsutveckling. I projektet ska små och medelstora företag stärkas och utvecklas med hjälp av IKT-lösningar i form av e-handel och showrooms.
Här kan du som företagare ladda ner Urban Lindstedts e-Handelsguider, Korta Starta e-handel guidePDF samt Starta e-handel guidePDF.

För mer information: Helena Bornstedt
072-599 03 40 helena.bornstedt@filipstad.se

Business Improvement District, BID

Scandinavianheartland
Interreg

BID är en organiserad samverkan mellan offentlig sektor (kommun) och privat sektor (företag, fastighetsägare, markägare) i syfte att utveckla städer och platser. På ett tidigt stadium enas man kring en gemensam vision och det upprättas en affärsplan.

I Filipstad arbetar vi med Centrumföreningen Attraktiva Filipstad. Här kan du läsa hela dokumentetPDF. I samråd har det tagits fram en handlingsplan samt handlingslista som kan läsas i sin helhet härPDF.

För mer information: Helena Bornstedt
072-599 0340 helena.bornstedt@filipstad.se

Digitalisering

Compare

Trip Advisor, Google My Business och Facebook. Många pratar om Digitaliseringen, men vad den kan innebära för just ditt företag är inte självklart. Fredrik Lindholm som finns i Filipstad flera dagar i veckan kan ge inspel och råd om vad just du kan göra.

För mer information: Fredrik Lindholm
070-733 39 23, fredrik.lindholm@compare.se

Relaterad information

Kalendarium

Läs senaste Nyhetsbrevet från Näringslivskontoret nedan. 
Får du det inte? Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyhetsbrev Filipstadsnäringslivskontor Nyhetsbrev

Fler aktuella länkar: