Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page

Kontaktuppgifter

Filipstads kommun
Socialförvaltningen

Box 307, 682 27 Filipstad
Besöksadress: Vikhyttegatan 14

IFO Barn- och ungdomsgruppen

Tel: 0590-614 69

Helgfria vardagar: 09.00-12.00-13.00-15.00.

Fax: 0590-615 97
E-post: socialforvaltningen@filipstad.se

Familj, barn & ungdom

Kommunen erbjuder stöd och hjälp till familjer, barn och unga. Här kan du läsa om vilka former av stöd som finns och vart du vänder dig.

Ibland uppstår problem som är svåra att lösa på egen hand. Kanske är du osäker på vad som kan göras och vart du kan vända dig. Det är viktigt att du som behöver hjälp får det i rätt tid.

Barn som far illaöppnas i nytt fönster

Hit kan du vända dig om du misstänker eller vet om att ett barn far illa. Det kan vara grannbarnen, barn ur vänskapskretsen eller andra barn i din närhet. Det är viktigt att du omgående vänder dig till oss, så att vi kan hjälpa familjen.

Socialjourenöppnas i nytt fönster

Socialjouren kontaktar du om du befarar eller misstänker att ett barn far illa. Här kan du berätta vad du har sett eller upplevt.

Familjerättöppnas i nytt fönster

Till familjerättsgruppen kan du som vårdnadshavare vända dig med frågor som rör vårdnad, boende och umgänge. Om ni som föräldrar är överens gällande hur ni vill att vårdnad, boende och umgänge kan vi hjälpa er upprätta avtal. Ni kan även ansöka om samarbetssamtal för att komma överens.

Familjerådgivningöppnas i nytt fönster

Upplever du att du och din partner inte längre pratar med varandra, finns det missbruk i förhållandet eller oenigheter gällande vårdnaden om barnen? Familjerådgivningen hjälper dig att reda ut frågor som dessa.

Familjecentralenöppnas i nytt fönster

Familjecentralen är ett samarbete mellan Filipstads kommun och Landstinget i Värmland. Den består av flera verksamheter, som är samlade under ett och samma tak.

Familjebehandlingöppnas i nytt fönster

Socialförvaltningen erbjuder familjebehandling för familjer med barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år där föräldrarna behöver stöd i sitt föräldraskap.

Föräldrastöd och utbildning - Kometöppnas i nytt fönster

KOMET är ett beteendebaserat samtalsprogram för föräldrar som vill förbättra relationen och minska konflikter med barnen.

Stöd till barn och unga med psykisk ohälsa och deras föräldraröppnas i nytt fönster

Här kan du hitta samlad information över vanliga frågor och problem. Det finns också information om vart barn och unga och deras familjer kan vända sig för att få hjälp och stöd.

Kvinnojourenöppnas i nytt fönster

Kvinnojouren kan ge dig stöd, råd och hjälp utifrån dina egna önskemål. Du får vara helt anonym och vi som arbetar inom kvinnojouren har naturligtvis tystnadsplikt.

Brottsofferjourenöppnas i nytt fönster

Är en ideell förening som kostnadsfritt ger stöd åt människor som utsatts för brott, blivit vittnen till brott eller är anhörig till någon som drabbats av brott. De som stödjer brottsoffer är utbildade och har avgett tystnadslöfte.

 


Relaterad information
koll på soc

 

Information om socialtjänsten för barn och unga - Koll på soclänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd till barn och unga

 

Kanske har du det jobbigt hemma, eller problem i skolan, känner oro för en familjemedlem eller en vän.

Brislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - för dig under 18år.

Här kan du mejla och chatta med en kurator på Bris, eller prata med jämnåriga i forum eller bara läsa om viktiga ämnen.